Onze projecten

In samenwerking met diverse (landelijke) organisaties zijn we actief in verschillende projecten met als doel de verspilling in kaart te brengen en deze terug te dringen.

Meten = Weten

Om de aard en de omvang van de verspilling van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen gestandaardiseerd in kaart te brengen werken we  samen met Remedi. Deze Stichting zet zich voor duurzaamheid en solidariteit. Dit komt tot uiting in de projecten die ze hebben ondersteund en nog ondersteunen met als overkoepelend doel: gezondheid en welzijn bevorderen op een duurzame manier. Intramurale afvalstromen inzichtelijk maken CareCycle kan met behulp van een database en handscanners heel eenvoudige en efficiënt de geretourneerde (ongebruikte) geneesmiddelen en medische hulpmiddelen inventariseren. Dat kan door medewerkers van CareCycle maar kan ook door de instellingen zelf. Deze inventarisatie geeft het door de instelling gewenste inzicht: per afdeling, locatie en/of op zorggroep niveau. CareCycle kan zowel de barcode scanners als de software leveren. De eerste zorginstellingen maken inmiddels gebruik van deze oplossing. De analyse van de eigen verspilling leidt direct tot ideeën. Een concreet voorbeeld hiervan is het overstappen voor bepaalde geneesmiddelen naar grotere verpakkingen en de introductie van afdelingsvoorraden.

Indien u hierover meer wil weten: stuur een email naar info@carecycle.nl.

Samenwerking met a.s.r.

CareCycle heeft voor een aantal thuiszorgteams voor 12 weken de verspilling van medische hulpmiddelen in kaart gebracht. Dit zijn de uitkomsten:
  • Aantal thuiszorg consumenten: 240
  • Periode: mei -juli 2024 (12 weken)
  • Aantal verschillende geretourneerde artikelen: 87
  • Totale aantal geretourneerde producten: 534 verpakkingen
  • Totale waarde in euro’s: 12.254 euro
  • Belangrijkste aanbevelingen aan leveranciers: lever kleinere verpakkingen van specifieke producten en optimaliseer het eigen voorraadbeheer!
Nog een opmerking: De behoorlijke omvang van de waarde heeft ons verrast. Op basis van deze beperkte eenmalige waarneming zou dit betekenen dat de verspilling per thuiszorgclient op jaarbasis rond de € 225,= zou liggen. Voor alle circa 600.000 cliënten in thuiszorg in Nederland komt dat neer op een bedrag van bijna 135 miljoen euro. Dat is ons inziens veel hoger dan tot nu toe werd aangenomen.

De Leliezorggroep pilot: inzamelen voor heruitgeven

Binnen de Leliezorggroep is in april 2024 de pilot ‘inzamelen voor heruitgifte’ gestart. Doelstelling van dit project is: een relevante en concrete bijdrage leveren aan de pijlers duurzame organisatie en duurzame zorgverlening. De Leliezorggroep wil dit in samenwerking met Middin en CareCycle realiseren. Dit door: een werkwijze te ontwikkelen waarbij de extramurale verspilling van ongebruikte incontinentiematerialen aantoonbaar intramuraal ingezet wordt of beschikbaar gesteld worden voor derden.

Remedi / CareCycle

CareCycle ondersteunt stichting remedie en met name het plan om een passagiersbus in te richten als mobiele kliniek voor het ondersteunen van medische zorg en infrastructuur in crisisgebieden. CareCycle deelt de missie om verspilling van medische hulpmiddelen tegen te gaan, waarbij tegelijkertijd wordt gewerkt aan het verbeteren van de beschikbaarheid en toegankelijkheid van deze middelen voor hen die deze het meest nodig hebben.

https://remedi.org/ondersteuning-mobiele-kliniek-door-care-cycle/

Donatie ongebruikte aangebroken medische hulpmiddelen

Het komt voor dat er tussen de door CareCycle verzamelde producten aangebroken of beschadigde verpakkingen medische hulpmiddelen zitten.

Deze artikelen worden door CareCycle verzendklaar gemaakt, gewogen en gedoneerd aan Stichting de Leeuw Kyiv.nl. Deze Stichting brengt regelmatig vrachtwagens met hulpgoederen vanuit Nederland naar Oekraïne. Daar waar anderen niet komen ……

Donatie aan Stichting de Weggeefhoek Gilze en Rijen

Het komt voor dat er tussen de door CareCycle verzamelde producten aangebroken of beschadigde verpakkingen medische hulpmiddelen of onbeschadigd / ongebruikt maandverband zit. De artikelen doneert CareCycle aan de Stichting de Weggeefhoek in Gilze en Rijen. Deze stichting werkt nauw samen met het Armoedefonds en is een menstruatie uitgifte punt (MUP) : leden mogen gratis maandverband, tampons of incontinentiespullen meenemen.

Suriname: hier hebben we meerdere malen schenkingen gedaan. Zowel geneesmiddelen als medische hulpmiddelen

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop