Ons team

Stichting CareCycle zorgt elke dag voor een duurzame toekomst in de zorg. Dit doen wij samen met onze partners en onderwijsinstellingen. Door onze ervaring in de zorg en de logistiek kunnen we tot mooie innovatieve oplossingen komen. Maak hieronder kennis met ons team en lees waarom wij ons inzetten voor een betere zorg. 
Na een opstartperiode van begin 2020 is eind dat jaar de Stichting CareCycle opgericht. CareCycle is ontstaan uit de samenwerking tussen de Breda University of Applied Sciences (BUAS) en het Rode Kruis. 

CareCycle houdt zich bezig met het inzamelen, inspecteren, herverpakken en opnieuw uitgeven van ongebruikte geretourneerde verpleeg- en verzorgingsartikelen in Nederland. 
Jaarlijks wordt er in ons land voor 250 miljoen euro aan ongebruikte verpleeg- en verzorgingsartikelen vernietigd. Op dit moment worden die producten verbrand met onbekende maar in ieder geval negatieve effecten op het milieu. 

In Nederland verbranden wij dus goede en bruikbare artikelen terwijl er 2 miljard mensen wereldwijd geen voldoende toegang hebben tot deze artikelen. Jaarlijks sterven er 5 miljoen mensen per jaar door slechte gezondheidszorg in arme landen. Nog eens 3,6 miljoen mensen sterven wereldwijd omdat er geen toegang is tot medische specialistische zorg. 

CareCycle wil aan deze situatie een bijdrage leveren door in te zetten op het terugdringen van deze verspilling, het doen van onderzoek naar hergebruik van deze artikelen, het opzetten van awareness campagnes en tenslotte het distribueren van deze artikelen naar zorginstellingen, goede doelen, organisaties en particulieren in binnen- en buitenland. 

Ons bestuur

Jan Akkermans
Voorzitter Stichting CareCycle

‘Ik heb een achtergrond als verpleegkundige en weet dus vanuit de praktijk hoe de zorg er op de werkvloer uitziet en welke verbetermogelijkheden er zijn. Dat heeft als voordeel dat ik ook weet hoe veranderingen in de praktijk het beste kunnen worden geïmplementeerd en welke mensen hiervoor nodig zijn. Ik zie mijzelf daarom als een verpleger met een missie.’
Helma van den Brink
Penningmeester
 
Manager en senior consultant in de gezondheidszorg in Nederland en Afrika. Bestuurslid Rode Kruis District Midden- en West Brabant. 

 

 
Jan-Willem Proper
Bestuurslid
 
Associate professor en lecturer BUAS PHD Supervisors Swiss school of Management

 

 

Ons team

Piet Berkers
Directeur Stichting CareCycle

 

‘De zorg is van ons allemaal. Daarom moeten wij ons continu blijven inzetten om ons zorgstelsel te verduurzamen en verbeteren. Zelf heb ik in het verleden gewerkt in de zorg en in de logistiek. Verder ben ik op dit moment docent aan de faculteit logistiek van Breda University of applied sciences. Door mijn netwerk in de gezondheidszorg en het onderwijs te combineren, wil ik het voor elkaar krijgen dat jongere generaties gaan helpen om innovatieve oplossingen in de zorg tot stand te brengen en de kosten ook in de toekomst beheersbaar blijven.’
Anja Vissers
Farmaceutisch adviseur

 

'Als apothekersassistente sta ik ruim 30 jaar op de werkvloer en wordt dagelijks geconfronteerd met de verspilling in de zorg.
In 2011 heb ik een innovatieprijs “heruitgifte medicijnen” gewonnen en mijn gedrevenheid om hier verandering in te krijgen is enorm.'

Samen op weg naar een groene toekomst!

Wil je samen met ons in gesprek over de mogelijkheden? Klik dan op de contactpagina!